Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

tisdag 24 april 2012

Uppdatering från källaren

Hej!

Ja...det ser kanske bättre ut än vad det verkligen är...Jag tycker det börjar bli dags att ta ut små växterna från källaren till det riktiga ljuset och den riktiga solen!


Så här har det sett ut de sista veckorna...inget har vuxit mer än några ...millimeter, dött...har några sådder gjort, det måste väl bero på att det är lite otrevligt med för mycket vatten som aldrig avdunstar (trots 18-19 grader dygnet runt) för tätt jord i krukorna osv...Har givetvis försökt att peta i jorden med tandpetare ...men ibland har jag skadat små tunna liven...dagen efter har de dött ...det gillar jag verkligen inte!!!Funderar på att ta fram mitt "extra" växthus med överdragen bubbel plast ,att ha i den riktiga växthuset , med tillhörande fläkt inkopplat för bättre ventilation...slipper man lössen ,tror ni ? Har faktiskt lite för många banan flugor i källaren, tycker jag , inget medel fungerar emot de, det har jag redan provat! Melon skalet har möglat i påsen bredvid...inga flugor fastnade på dem. Glaset med den äppelcider-blandningen och diskmedel-droppen ...lyckade fånga en enda fluga...så jag gav upp och kastade den i avloppet...för dålig effektivitet! Hur gör ni då?

TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!


2 kommentarer:

 1. jag använder Nemablom mot sorgflugor. Ett preperat med nematoder som man vattnar ut på jorden. Funkar! Finns att köpa på nätet.

  Idag har jag planterat ut mina blommor-för dagen. Jess! De trivs inte så bra inomhus... nu vill de mesta växterna ut!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Har frösått flera sorters blomfrön, men det vill sig inte riktigt, var nog för tidig, de dör nu som flugor hehe
  Snaart måste det väl ändå vara dax att plantera ute , jag har flyttat ut några små klena stackare i mitt lilla växthus och hoppas på stor tur.

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...