Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

fredag 3 augusti 2012

RÖDA ROSOR


HEJ! HEJ!
Nu fick jag äntligen fram några (?) collage med de röda rosorna i min lilla trädgård!

Här närmast får ni se hur fin kan den nya röda inköpta rosen HABANERO TM POULCY ser ut!
Hoppas den växer bra nästa år med och blommar lika stort tillsammans med kompisen New Dawn ( den kritt-vita rosen...som ej syns den här gången)Här nedanför ...tittar ut en gamal sort , klätterros , lite mindre röd än Habaneros röda,långa friska grenar ...och har lite större blommblad.
Klätterrosen har jag framför huset ...har inte tagit väl hand om den i alla dessa år  ( okunskap) men den har alltid klarat sig och blommat rikligt i många år utan extra närring och utan hjälp av några tagettes heller...

Habanero rosen är en riktig liten skönhet...blommorna är så "Rosiga" så att man kan knappt andas när man kommer nära blommorna för att ta en bild.


De här 2 sorters röda rosor är väldig lika om man tar kort på deras blommor och sedan tittar på bilderna...inte kan man se att den ena är en rikblommande buskros och den andra en gammaldags klätterros...
Eller hur?

Klätterrosen har vi fått på köpet med huset för 15 år sedan. Jag kan inte namnet på den... men det är en vanlig sort...är det någon som kan tipsa mig om detta? Man ser rosen i nästan alla trädgårdar här i Småland...i alla fall hos de äldre damerna...;o)...ibland blommar de mycket rikligt ena sommaren ...ibland lite mindre. Riktigt fina röda färger som syns långt från vägen när man kör förbi andras trädgårdar.


Inte mycket skyllnad mellan de två sorterna i bild, eller hur?
Men i själva verkligheten...ja...den ena blommar oavbrutet ( Habanero ) och den andra ...LAGOM mycket !


Ser ni någon skyllnad förutom färgen?
Min kamera bråkar ibland och när det gäller just den röda färgen...ja..ibland går det att ta en naturlig bild , det beror bara på ljusvinkeln
...inte på fotografen
;o).

TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

2 kommentarer:

  1. Vackra...en röd ros som heter Flammentanz känner jag till. Tror den är vanlig . Kanske är den ?? Fina collage. Jag gillar dina stenar som du skriver växtens namn på.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så vackra rosor! Jag beundrar alla som orkar vårda och sköta sina rosenträdgårdar och som belönas med så stor och doftande blomsterprakt. Hos mig finns bara några få rosor, de trivs inte så bra då jag har mycket skugga och så har jag nog inte disciplin att vårda rosor. I min trädgård växer mest sådant som klarar sig själv. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...