Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

torsdag 13 mars 2014

Petunia frö

Hej på er mina bloggvänner!
Hur går det med era små sådder?
Inte för att man ska så ...man kan ju köpa färdiga plantor med...men om man vill ha så många som jag vill (?) ...så får man sätta sig och...vakta fröna!


Jag ska illafall så petunia frön för sista gången...för det är alldeles för svårt ...det är ju inte säkert det att man får det man önskar sig som resultat om man envisas med att plocka fröna själva från sina fina inköpta ...petunior till exempel.
Och den väntan...när man gör precis rätt med allt , såjord, temperatur, näring, ljus...plats och dem växer ju inte som fröna man köper från dem fina fröbutikerna från nätet..
Jag pratar om de fröna som ser som små pärlor...som jag köpte för två år sedan och växte fantastisk bra...undrar varför...

Men ...men...jag ska försöka en gång till och hoppas att jag får bara slänga hälften av mina efterlängtade petunia sådder.


 
Inte tror jag att jag kommer att få en sådan exemplar...men hoppas ...kostar inget, eller hur?
 TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

2 kommentarer:

  1. Som odlingsentusiast får man aldrig ge upp. Och som sagt, att hoppas kostar inget. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag sår alltid petunior från mina egenplockade frön och oj vad det gror. Sen när man sår så här tidigt så räcker inte ljuset från fönstret utan man behöver ha dom under lysrör. Jag har alltid egensådda petunior i mina amplar och det brukar bli så fint! Så ge inte upp! Lycka till!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...