Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

tisdag 7 januari 2014

Köket del 2

Hej på er!
Idag ska jag ägna mig åt de nya fönstren i köket och den jobbiga elementen som vi valde att behålla pga att vi tycker den ger tillräcklig bra värme från pelletsen vi använder i källaren.
Så här såg de gamla fönsterna ut...mycket att fixa på dem... nästan varje sommar  ...


och...så här såg dem nya ut när de kom hem till oss från den lokala fönsterfabriken som ligger ...en stenkast (?)... ifrån oss.


När de var på plats , dagen efter, på morgonen,  fick man en chock av att se så mycket dimma(imma) på utsidan, trots det 3 glasade fönstret i trä, som skulle vara så bra och så tätt...

Men det var bara att sätta igång och putsa dem ...sedan dess såg vi aldrig detta trots olika väder prognos...det måste ha varit medlet de hade som ett skikt på glasen ...innan leveransen.

Ett tips : använd T-sprit för att ta bort hantverkarnas hjälpmedel ( alltså sugpropparnas märken) som fastnade på glaset!


Det var någon ( Martin Timell ...) som tipsade att om man använder element i spray färg burk ...så kommer det att ta kortare tid att måla den och smidigare att fixa den...hmmm... efter 2 burkar för 75 kr/st så tog jag vanlig element färg i vanlig färg burk ...för inget annat fungerar.


Lite skillnad blev det, eller hur?TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

3 kommentarer:

 1. Praktiskt med fönsterfabrik ett stenkast bort.
  Snyggt målarjobb du gjort med elementen.

  SvaraRadera
 2. Snyggt element. Martin Timell, släng dig i väggen ;)

  SvaraRadera
 3. Så mycket det hänt sedan sist jag tittade in.
  Snyggt och fräscht!

  Imman på fönstren kommer sig av just att de är täta, något man får leva med :-) Daggen fastnar på det yttersta fönsterglaset för att det är kallt, precis som det ska vara. Så har vi det tidvis här också när det är fuktigt ute. Det brukar bli som en ram i ytterkanterna närmast fönsterramen där man kan kika ut ;-)

  Kram Helene

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...