Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

fredag 27 januari 2012

Tulpaner...multicolore.

Hallå! Hallå!
Tulpaner...ja...så vackra är dem...
Jag fick den här buketten av min kompis Christina i lördags, de var otrolig fräscha, fasta och de håller sig lika fina nu nästa en vecka senare!


Hur ska man veta när man köper tulpaner att de är alldeles färska? Mina tidigare vita tulpaner håll sig i bara 4 dagar...trots att jag bar de till den kalla rummet i källaren på nätterna och snittade de varje morgon med kall färsk vatten ifylld i vasen varenda dagen!
I lördags åt vi hemmagjorda räkmackor och drack ett vit vin som jag glömde ta en bild på...men mackorna och den köpta tårta får ni se imorgon. Det är så roligt när man inte planerar så mycket... ibland blir det så bra när man impulsivt träffas utan inbjudan...annars är jag väldig glad att få veta i förväg : hur många vi blir...ingeting skall fattas i mat och dryck-vägen...och "figuren" ska hinnas fixas i ordning! ;o)

TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

3 kommentarer:

 1. Så härliga tulpaner du visar. Visst är det svårt att veta hur fräscha de är... Jag tycker att de man köper i en riktig blomsteraffär brukar vara bättre än de man köper i mataffären.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tulpaner är härliga så här års.
  jag försöker köpa de som har knoppar och inte är gula i kanterna på bladen.
  Fick leta bra länge denna vecka innan jag hittade några som dög :-)


  Kram Helene

  SvaraRadera
 3. Syrran har blomsterbutik och jag har snappat till mig lite råd där.
  Tulpaner är en prisfråga vad gällande kvaliteten, de första slaniga tunna är sämre kvalitet, ska vara tjocka krispiga så de gnisslar-även om de inte är vattendragna..

  Kram o trevlig helg

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...