Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

måndag 30 januari 2012

Orkide del 2

Hej!
Jag läste på nätet om orkidee-ohyra...
SKÖLDLÖSS och ULLÖSS är de vanliga "bovarna"!
Förutom att man ska tvätta gardinerna, fönster och fönsterbrädan...så kan man ta hand om plantan genom att spruta på den olika insekt-medel... pinnar eller sprayar...som kostar fr.60-130 kr. 
Och eftersom ohyran finns "naturligt" i vår flora och smittar som "pesten" enl .råd från orkidehuset på nätet så tycker jag att man kan slänga dem ...nu ...om man blir drabbad.
Det finns så många orkide-plantor just nu för halva priset så varför inte ...förnya sig med nåt fräschare...och slippa se dem äckliga lössen!


Här ser ni min lilla mini orkide ...som i verkligheten är mycket mer en skönhet...lyckades inte fånga den rätta jag på min mans blomma ;o)
Längre ner så visar jag en väldig vanlig variant ...som på nåt väldig ovanlig sätt har plötsligt fått hela 3 blomstänger! Helt otroligt! Det har aldrig hänt nåt liknande i vårt hem...det måste väl ha att göra att fönstren är otrolig RENA , eller hur...vad annars, ;o)TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

3 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR orkidéer, men hos mig har de en tendens att inte överleva så länge. Konstigt faktiskt! Men ofta kan man, som du säger, hitta billiga nya. Så blir det här! :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Snygga orkidéer du bjuder på. Sköldlöss är inte lätt att bli av med. Det enda som hjälper är nog att slänga och börja om från början.

  SvaraRadera
 3. Jeg kom bare lige forbi.
  Gode billeder af dine fine Orkideer.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...