Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

fredag 28 oktober 2011

Sista äpplet...för iår.

Här ser ni vår sista äpple för iår ...Vi fick inte många ändå...för de blir angripna av ohyra (alltså min MAKE...:) Han klipper träden så hårt så vi får knappt med frukt på dem. Eller så är han kanske rädd för eventuella ÄLGAR som kan komma in på tomten och käka äpple från gräsmattan? Bara tanken på FULA eller FULLA såna bestar ,eller hur ... : O
Gillar ni LJUNG? Det är väl viktigt att hålla jorden fuktig i krukan, plantan ska aldrig torka ut. VATTNA på vinter? Vem gör det ...utomhus med...ja, ja.

Här hittade jag den bilden som jag skulle leta fram: BLÅSIPPOR Otroligt fina, eller hur? Det är faktiskt 4 sorter från min grannens trädgård. Det ska bli så spännande att se vilken sort av dem här snyggingarna jag hittade i min rabatt igår...!!!
Hoppas den blommar i vår...tyvärr så har inte mina exemplar några blomknoppar ännu, de skall bildas året innan blomningen i april-maj (blomknoppar kan nämligen ses på hösten när det blir milt väderlek). Artnamnet heter NOBILIS. Detta betyder ÄDELT på latin. Coolt eller? Och inte bara det...plantan kan bli så gammal som flera hundra år , så hoppas min exemplar överlever inte bara mig utan många fler efter !

See you
Karla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...