Det var detta jag fick iår ...all skörd av chili och några paprikor som jag provade att torka.
Paprikorna rekommenderar jag inte att torka ...de innehåller så mycket vatten att det tar ju evigheter att få de både röda och...torra.
Nästa år ska jag prova att så andra sorters paprikor
kanske sådana långa och röda som man kan se ibland i grönsaks-disken...de är lite dyrare i kilopris och smakar lite mera än dem vanliga.
Jag ska ta lite mera bilder om just torkning av chili hemma hos mig,när det blir dags för att mala dem i maskinen...men om ni vill se de bilderna från förra årets torkning så kan ni gå in
Då hade jag endast röda sorter både starka och milda torkade chili-frukt som jag blandade i en burk och använde i matlagningen.
Mycket smidigt, tycker jag !
TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!
Jag gjorde ett örtsalt förra året som jag använde chili i och tomater ,paprika och olika kryddgrönt som jag hade i trädgården.Det blev en så god krydda att använda i matlagningen.MVH
SvaraRaderaVad härligt att du fått så mycket chili!
SvaraRaderaHa en bra dag
/Malena
Härligt. Jag kan rekomendera att du skivar ner paprikan och stoppar den i frysen, det blir perfekt till vinerns grytor, jag fryser alltid in överskottet av paprika.
SvaraRaderaJag skulle gärna byta till mig några frön av din långa gula chili, den ser verkligen fin ut!
Ha en fin dag,
Kram Lotta
Åh så mycket chili du fått.
SvaraRaderaJag fick endast 7-8 stycken men så har jag inget växthus utan plastade in de 4 plantor jag hade i en pallkragelåda.
Jag har hackat och torkat några som jag har sparat i en burk.
De andra har jag i kylen och har använt en färsk.
Gillar din dörrkrans också, ska försöka göra ngt liknande med björkbark/näver :-)
Kram Helene