Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

onsdag 1 februari 2012

Fikon-trädet.

                                                Hallå på er allihopa!
Vad kallt det var imorse...hoppas jag inte är för tidig med att omplantera Fikon-trädet ... Jag har börjat köra lite i smyg ;o) med en värme fläkt ( som jag har köpt till växthuset ) i pannrummet för att få lite jämnare temperatur i rummet. Dem här sista nätterna har temperaturen varierat från 17 grader till 21...inte så bra för mina sådder.
Det ska bli intressant att se vad min man tycker om detta...och hur lång tid det ska ta innan han upptäcker att fläkten går igång några gånger / dygn.


Några blad har redan börjat komma. Det verkar gå fort för fikon-trädet...det går lika fort åt andra hållet också...det kan tappa sina fina blad direkt , så fort det blir lite kallt eller torrt i krukan.
På tal om trädens viloperiod inför vintern...jaha... det har villat tillräckligt tycker jag ;o) nu är det dags att vakna. Hoppas bara det inte får massa spinnkvalster istället !
Jag fick faktiskt 2 st små frukt i somras...fast plantan är så liten som 25 cm hög. Men jag köper fikonen istället för att skörda dem, jag gillar dem ändå inte så mycket så, men löven...ja! de är så fina så att man kan gjuta de ...i betong med!


TACK FÖR ATT DU TITTADE IN HOS MIG! JAG BLIR SÅ GLAD OM DU HAR TID MED EN LITEN KOMMENTAR!

3 kommentarer:

 1. Härligt att se när det knoppas. Dessutom, ännu en vintermånad är passerad. VÅREN är i antågande.

  SvaraRadera
 2. Åh! det är verkligen underbart
  när det första skira gröna börjar spricka fram.
  Fina foton .)

  Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...