Do you like the pictures to the right of the posts?
Click on them and see more!
You can also choose to read my blog in your own language!

torsdag 25 februari 2016

Mördarsniglar


Jag är nästan helt säker att kabelskydd är det mest effektivaste mot sniglar , enligt andras människor iakttagelser verkar det som att mördarsniglar inte har så mycket till hjärna , hos sniglar fattas just det förmåga att tänka klart och vända över ett skydd i form av olika geometriska figurer och hitta fram till växterna man har i pallkragar .

Den här bilden med en snigel och en kabelskydd har jag lånat från nätet ...så jag har sett till att jag har kabelskydd så det räcker till min nya projekt runt och bakom växthuset som jag ska göra snart , så fort vädret och makens muskler tillåter .


Det som behövs är virke, skruv, täckmaterial till pallkragar, jord, och näring. 
Jag har tagit bort förra året alla mina 11 pallkragar pga så mycket mördarsniglar och deras snigelägg och efter rensning av växter, gräs och en stubbe från en björk kanske skulle passa med täckmaterial och eventuell småsten rund dem nya kragarna.
Ja...mycket arbete och ganska trångt , men eftersom jag lagt svart material rund om pallkragarna i tre år nu och täckbark över det , så räknar jag med att det blir lättare att rycka upp all växtlighet eller nästan allt (?)...det finns så gott om djupare rötter efter buskar och ogräs som är svårt att bekämpa ekologiskt.


2 kommentarer:

  1. Glad att jag klarat mig utan att få några mördarsniglar så här långt! Det där med kabelskydd ska jag notera ifall det behövs någon gång! Lycka till i din kamp mot sniglarna, hoppas det går bra! Ha det gott/Margot

    SvaraRadera
  2. Tack för din rara hälsing hos mig! Det värmer.
    Här har vi tack och lov inte alls mycket mördarsniglar. Har nog knappt sett någon alls faktiskt. Däremot MASSOR av "klassiska" sniglar ed hus på ryggen, jättestora ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...